DELA

Christian Juslin i Madame Butterfly visas på stadshuset

Den 29 december mellan jul och nyår visar Kulturföreningen Katrina Folkoperans uppmärksammade föreställning Madame Butterfly som bandad föreställning i stadshusets festsal. Den åländska tenoren Christian Juslin sjunger Pinkerton, den manliga huvudrollen i Madame Butterfly.
Operan är komponerad av Giacomo Puccini och musiken är förödande vacker trots att dramat om Butterfly utvecklar sig till en tragisk historia med ett förödande slut, skriver kulturföreningen i ett pressmeddelande.
Christian Juslin kommer att vara på plats i stadshuset torsdagen den 29 december för att berätta om sin roll och Folkoperans uppsättning. Operabaren öppnar som vanligt en timme före föreställningen som är 19.00. Ungefär 18.30 presenterar Juslin föreställningen.
På nättidningen www.strindberg2012.se om teaternyheter berömmer kritikern Ditte Hammar Juslin: Sången är genomgående säker och egaliserad , med en underbar ”squillo” (tonens ljus, genomträngande formanter) och därunder en stor spännande glöd.
Sedan fyra år har Christian Juslin satsat på en solokarriär. Han har en gedigen musikalisk utbildning bakom sig och anlitas som solist för många olika uppdrag. Han har tidigare mellan åren 2000-2001 varit engagerad vid Folkoperan och debuterad då i rollen som Alfredo i Giuseppi Verdis opera La Traviata. Han har också sjungit Cavardossi i Tosca och bland hans instuderade roller finns Siegmund i Wagners Valkyrian. (ke)