DELA

Biljettryck flyttar Utresningen till

större sal. Biljetterna till pjäsen Utrensning, baserat på Sofi Oksanens bok med samma namn, har haft så stor åtgång att arrangören Teaterföreningen i Mariehamn släpper fler. Genom att flytta pjäsen från auditoriet till stora salen lösgör man ytterligare platser.
Arrangörerna meddelar att de som redan köpt biljetter måste byta ut dem mot nya på Alandica, eftersom auditoriet har onumrerade platser till skillnad mot stora salen. qLördagskvällen
är redan slutsåld

till Mariehamns litteraturdagar.
– Biljettförsäljningen har gått mycket bra i år, vi har en kölista med några namn till lördagens supé, säger bibliotekarie Lena Orre.
Till fredagen har biljettförsäljningen gått ”så där, eller som vanligt”.
– Ålänningarna köper alltid sina biljetter strax innan.
Lördagsförsäljningen har däremot gått till och med bättre än ifjol.
– Min personliga teori är att vi når en stor del av publiken genom internet och sociala medier. Vi använder Facebook och mejlar några nyckelpersoner. Sen har vi ju så himla bra rykte.
Biljetterna skall lösas ut senast 3 mars. Efter det får de som stå på kölistan besked om sina eventuella biljetter. qDoris Ingmans
bok ”Mormor

och jag och Vilhelm bakom spegeln” recenserades 2 februari i Åbo Underrättelser av Bror Rönnholm.
”Författaren har varit klok nog att inte försöka utvinna för mycket ur dem (de egna minnesbilderna), varken stoffmässigt eller litterärt, utan återberättar dem förhållandevis rakt och ekonomiskt” skriver Rönnholm. Han kallar boken för ”sympatisk läsning” och finner mycket att känna igen sig i.
Illustrationerna, de flesta foton tagna av Folke Ingman, tycker Rönnholm hade mått bra av större kreativitet, men lättar ändå upp ombrytningen som är luftig och behaglig. qDen brittiske
skådespelaren
Christopher Lee får ett Bafta-pris för sin livsgärning. Filmveteranen tilldelas priset i sitt hemland den 13 februari, rapporterar nyhetsbyrån FNB.
Bland andra Charlie Chaplin, Alfred Hitchcock, Steven Spielberg och Elizabeth Taylor har tidigare fått samma utmärkelse.
Lee fick sitt genombrott på 1950-talet som stjärna i Hammer-studions skräckfilmer. Han har också medverkat i Sagan om ringen-trilogin och i två Stjärnornas krig-filmer.
Lee kom till Finland 1939 för att delta i vinterkriget som frivillig, men han släpptes inte till fronten. q