DELA

Biblioteksföreningen läggs på is

Ålands biblioteksförening har höstmöte i Jomala bibliotek inkommande söndag kl 14.
– Föreningen har svårt att rekrytera styrelsemedlemmar och därför är det risk att föreningens verksamhet läggs på is nästa år då ordförande, sekreterare och kassör har aviserat sin avgång, meddelar ordförande Gunilla Jansson i ett pressmeddelande.
På höstmötet diskuterar man också Barnens litteraturdagars fortsättning.
– De personella och ekonomiska resurserna räcker inte till för att driva projektet vidare på samma grunder som tidigare. Det är alldeles för arbetskrävande för att enbart förlita sig på ideella projektadministratörer och i nuläget finns inte löfte om mera pengar från samhället så att man kan anställa projektledare. Det är av yttersta vikt att så många som möjligt av föreningens medlemmar dyker upp på mötet och att den som vill ingå i styrelsen hör av sig Gunilla Jansson på Jomala bibliotek. qUnga artister
på viscafé

Viscafé arrangeras i Alandicas foajé nu på torsdagen kl 19.00
– Cafeét presenterar denna gång unga åländska artister som musikaliskt kompletterar varandra, skriver man i ett pressmeddelande.
Artisterna är Nicklas Lantz som framför egenhändiga visor med doft av punk och Linn Ekebom, sång, William Rosenberg gitarr och Sebastian Björklund, djembe.
– Trions musik består av både skönsång och medryckande rytmer. qPremiär för
åländsk kortfilm

Den åländska kortfilmen Att flyga utan vingar har premiär lördagen den 22 oktober kl 12 på Bio Savoy.
– I somras fick åländska ungdomar chans att delta i Ungdomsfilmprojektet Mitt livs dröm där målet var att engagera ungdomar i filmskapande. Ungdomarna deltog på filminspelningarna och fick både praktiskt och teoretiskt lära sig om film. Resultatet blev lyckat, meddelar styrgruppen i ett pressmeddelande.
Styrgruppen bakom projektet består av Joel Bergman, Yrla Hanström, Henrik Henriksson, Simon Holmström och Simon Jansson. Tillsammans har de agerat experter och skött utbildningen i projektet.
Inträdet är fritt. qPaf inrättar
språkstipendium

De som studerar på Högskolan på Åland och vill fördjupa sina kunskaper i främmande språk ges nu möjlighet att söka ett Paf-stipendium.
Stipendiet är ett resultat av Pafs förra vd Lars Porkos önskan att ge fler chansen att bredda sina språkfärdigheter.
Varje termin finns 1000 euro att söka för dem som studerar företagsekonomi, hospitality magagement eller informationsteknik på Högskolan på Åland.
Pengarna kan sökas av studenter som vill studera eller göra praktik utomlands på annat språk än modersmålet och engelska. Den sista ansökningsdagen för vårterminen är den 15 november och för höstterminen den 15 april. q