DELA

Arvet ges i fyra

föreställningar till efter sportlovet. I kväll spelas en föreställning och sedan hålls paus under sportlovet.
Onsdagen den 2 mars, fredagen den 4 mars, lördagen den 5 mars och söndagen den 6 mars kl 19.00 spelas Arvet för sista gången. qHenrik – en tönt
spelas för

elever i Yrkesskolan i dag och Jomala högstadium i morgon. Tidigare i veckan har elever i Godby högstadium, folkhögskolan och Föglö grundskola fått ta del av föreställningen.
I pressmeddelandet sägs det att pjäsen ”är en angelägen och stark berättelse om en tonårskilles högstadietid. Pjäsen baserar sig på författaren/skådespelaren Henrik Ståhls egna erfarenheter av att bli mobbad.”
Pjäsen hade urpremiär 1999 och spelade 370 gånger av Henrik Ståhl själv fram till den sista gången i januari 2010.
Peppe Forsblom spelar rollen som Henrik i uppsättningen som Åbo svenska teater turnerar med. Pekka Sonck står som regissör. qI dag är det
barnfest

i stadshuset. Mariehamns stads arrangerar för sjunde gången en barnfest för förskolebarn. Anledningen är stadens födelsedag som infaller på sportlovsveckan den 21.2. I år firar staden dessutom sitt 150-årsjubileum.
Planeringen och de praktiska arrangemangen har skötts av barnomsorgen och kulturförvaltningen. Elever och personal från Folkhögskolan och Sjömansskolan medverkar i festen. Dessutom uppträder unga elever från Ålands Musikinstitut samt Dunders dansare.
Ungefär etthundra förskolebarn kommer att närvara vid festligheterna som inleds kl.14.00 med ett välkomsttal av stadsstyrelsens ordförande Johan Ehn. qSir Kenneth
MacMillans

Manon har premiär på Finlands Nationalbalett
Sir Kenneth MacMillans balett Manon har premiär på Finlands Nationalbalett den 11 mars. Manon är det första verket av MacMillan som Nationalbaletten sätter upp. I Helsingfors visas den version av verket som ursprungligen skapades för Danska Kungliga Baletten år 2003. Mia Stensgaard står för dekoren och kostymerna och Mikki Kunttu för ljussättningen.
Sir Kenneth MacMillan är känd för sina konstfärdiga duettscener och sitt sätt att skildra människorelationer både skickligt och sensibelt. I huvudrollen i Manon dansar Julie Gardette, Petia Ilieva, Tiina Myllymäki samt som gästande artister Barbora Kohoutková och Tamara Rojo, som är premiärdansare vid London Royal Ballet. I rollen som den unge Des Grieux dansar Jaakko Eerola, Samuli Poutanen, Guilherme Gameiro Alves och, från Stuttgartbaletten, Friedemann Vogel. Föreställningarna dirigeras av Martin Yates.
Manon visas på Finlands Nationalbalett fram till den 8 april. qÅrets samtida
konstverk visas

på Salutorget, rapporterar FNB. Samtidskonstfestivalens Ihmes årets konstverk är Superflex-konstnärsgruppens film och skulptur Eläköön nykyaika (Leve samtiden). Verket visas på Salutorget i Helsingfors 23.3–2.4. Den danska gruppens verk föreställer det av Alvar Aalto ritade Stora Ensos huvudkontor. Filmen visas på en skärm så att Stora Enso-huset kan ses samtidigt med byggnaden i filmen.
Föreställningen pågår dygnet runt i tio dygn. Totalt tar den över 240 timmar.q