DELA

ÅMI-elever på bibban

På lördag klockan kl.13.00 uppträder solosångelever och barnkören Subito från Ålands musikinstitut i Mariehamns stadsbibliotek. Rubriken är Musikal och saga.
De sjunger texter hämtade ur litteraturens värld med presentationer och textläsning, till exempel ”Kanel och Kanin” en tonsatt saga av Ulf Stark.
Programmet består också av flera kända Disneysånger, som ”Beuty and the Best”, ”Colors of the wind”, liksom av kände musikalsånger ”Castle on a cloud” ur Les Miserables, ”Aldrig” ur Kristina från Duvemåla med flera.

Kulturstiftelsens höstmöte på torsdag
Ålands kulturstiftelses delegation har höstmöte på torsdag nästa vecka, den 17 november, i Ålands hotell- och restaurangskola.
Efter mötet, klockan 19, håller Åbo Akademis kansler professor em. Jarl-Thure Eriksson ett föredrag om ”Bemärkta ålänningar i vetandets värld – professorer och toppforskare i ett historiskt perspektiv”.
– Jarl-Thure Eriksson är född och uppvuxen på Åland, student från Ålands lyceum 1964 och disputerade 1982 för teknologie doktorsgraden vid Tekniska högskolan i Helsingfors. Han var länge verksam som professor vid Tammerfors tekniska universitet och var dess rektor åren 1997-2008. Sedan år 2010 är han kansler för Åbo Akademi, skriver stiftelsens preses Lars Ingmar Johansson i ett pressmeddelande.

Humor är tema på Nordisk biblioteksvecka
På måndag kl 18-20 ordnar Jomala bibliotek och kultur en sällskapspelsafton för allmänheten.
– Det är ett bra tillfälle att umgås över generationsgränserna. Ett tips är att ta med sig några personer ur släkten eller bekantskapskretsen till spelaftonen, men det är också ett ypperligt tillfälle att för den som är ensam att komma och ha trevligt tillsammans med andra, påpekar arrangörerna.
Ett antal spel finns på plats men deltagarna får också gärna ta med sitt favoritspel hemifrån.
– Vi bjuder på fika och saft och det går bra att komma även om man inte vill delta i något spel.
Platsen är Vikingaåsens skolas ljusgård, med ingång genom biblioteket.

Böcker till salu och en glad utställning
Barnen på daghemmen i Jomala har tillverkat ”smilisar”, glada runda solar, som ställs ut i Jomala biblioteket från och med måndag.
Dessutom har biblioteket nyligen möblerat om i faktaavdelningen.
– Vi har gjort avdelningen luftigare och det är lättare att överblicka vad som finns i hyllorna. För att få plats med nya, aktuella böcker har vi i samband med ommöbleringen gallrat bort flera hundra äldre böcker från faktahyllorna och dessa böcker börjar säljas på måndag, skriver man i ett pressmeddelande.