DELA

Altviolinisten Garth Knox,född i Skottland och numera bosatt i Paris framträder – som Nyan tidgare berättat – vid den konsert som Alandia Strings arrangerar på Alandica på söndag, den 3 oktober, kl. 15.
Garth Knox är välkänd som altviolinist från såväl Arditti Quartet som Ensemble Contemporain och ses i dag som en av de ledande violasolisterna. Han är en mångsidig musiker som spelar allt från nutida musik till folkmusik och även komponerar.
– I konserten kommer även Klas Edvall, Irina Kensborn, Ulf Larsson och Erika Södersten att medverka. Alla är bosatta och verksamma i Stockholm men undervisar på Åland i Alandia Strings och Ålands Musikinstitut. Från dessa båda organisationer medverkar elever, berättar Birgitta Bergman-Jansson i Alandia Strings.Visans vänner
ordnar viscafé
i Alandicas foajé torsdagen den 7 oktober kl. 19.
– Denna gång blir det visor som är lite mer rock, pop och blues influerade. Naket och avskalat med en röst och en gitarr. Båda artisterna skriver eget material, berättar Helena Flöj-Josefsson.
Viscaféet presenterar denna gång Torbjörn Engman från Kumlinge och Johan Svedberg, gästartist från Sverige. I recensionerna kan man om honom bland annat läsa: ”Svedberg är en artist som är både kul och angelägen – en modern vissångare med perspektiv på det mesta och som med stor träffsäkerhet gör sånger med en lätt ironisk sväng”.Seminarier
med Mpho Tutu
finns nu tillgängliga på utbildningsradion i Sveriges radio, tipsar bibliotekarie Leena Orre.
– Som alla andra blev jag totalt såld på Mpho Tutu i Göteborg, skriver Orre.
UR Samtiden har reserverat all sändningstid i Kunskapskanalen från torsdag 30 september till och med söndag 3 oktober för seminarier från bokmässan i Göteborg. Totalt spelar Utbildningsradion in 55 seminarier på bokmässan. Dessa sänds under följande tider: torsdag 30 september kl 09.30-19.00, fredag 1 oktober kl 09.30-19.00, lördag 2 oktober kl 10.00-16.00 och söndag 3 oktober kl 10.00-16.00.
Seminarierna finns därefter tillgängliga på www.ur.se/play.Föreläsningen
”Med öppna
sinnen för hälsans skull” med Birgitta Rapp den 6 oktober kl. 13-15 i lagtingets auditorium inhiberas på grund av ”personliga förhinder”, meddelar landskapsregeringens kulturbyrå, som undersöker möjligheterna till en senareläggning av föreläsningen.