DELA

Allsångskväll med Good News

På lördag kväll klockan 18 blir det allsångskväll i bönehuset på Vårdö med gospelkören Good News. Kören gjorde för åtta år sedan ett av sina allra första framträdanden i samma bönehus och hoppas nu på samma uppslutning.
Publiken får sjunga med i både fartfyllda och stämningsfulla gospelsånger med kören som stöd. Sångerna framförs både på engelska och svenska.
– I gospelmusik är det känslan, glädjen, gemenskapen och budskapet som är det viktiga, så kom och ta en ledig ton, säger körens ordförande Siv Hallbäck.
En viktig princip för kören är att småbarnsföräldrar också ska kunna delta i allsångskvällarna så barn är välkomna.
Kören framför också egna låtar och solister är Per-Arne Sondell, Siv Hallbäck, Regina Andersson, Susanne Eriksson, Lucas Gustavsson, Anders Hallbäck och Nina Brättemark.
Dirigent är John-Adam Sjölund, allsångsledare Anders Hallbäck och orkestern består av Anders Laine, piano, Hampus Wahlsten, bas samt Anton Johansson, slagverk.Mariehamnskvartetten och Queen i Resonans
Åländska Leonarde Brändström och Ålands projektkör pryder omslaget till det senaste numret av Finlands svenska sång- och musikförbunds tidskrift Resonans. Bilden är från det åländsk-österbottniska samarbetet Tribute to Queen. I tidningen visas bilder och ett urval av recensioner av konserten.
Den åländska Vivakörens ordförande Agneta Brunila har skrivit en text om körens dirigent Lena Svartström, som gick bort i februari och Anne Sjökvist skriver om Mariehamnskvartettens jubileumsfestligheter.
Redaktör för Resonans är Anne Sjökvist.Strandholkarna i Käringsund
Utställningen Strandholkar var Nordens Instituts gåva till Mariehamns stads 150 års-jubileum ifjol. Nu har holkarna blivit upphängda i Käringsund i Eckerö av Ålands Jakt- och fiskemuseum.
Holkarna är upphängda längs en stig, som är cirka 800 meter lång. Vid stigens början och slut finns postlåda med lånebroschyrer. Man kan gå stigen från vilket håll som passar bäst.