DELA

Ålands folkhögskola spelar barnteater

”Fyra vindars torg” heter pjäsen för barn som folhögskolan sätter upp. Den handlar om en gammal fiskeby där det alltid blåser upp till storm samma tid eftersom de fyra vindarna håller årsmöte på Fyra vindars torg.
Föreställningar för dagis ges dagtid den här veckan och nästa vecka medan öppen kvällsföreställning ges på onsdag klockan 19.00. qVärldspremiär i
Badhusparken

”Farliga ord” är namnet på årets sommarföreställning i Badhuspaviljongen, med premiär tisdagen den 7 juni. En föreställning som tar avstamp i berömda tal som har hållits genom världshistorien. Av och med Hitler, Timo Soini, Jimmie Åkesson, Jesus, Mike Tyson, Carola Häggkvist, Ola Hallesby, Sojourner Truth, Anna Lindh, George Bush, Barack Obama och många, många fler, sägs i en presentation av pjäsen.
– Vi har satt oss in i tal och citat som sagts av olika personer och försöka finna den röda tråd som gör att de har gått till historien. Vad är det som gjort att dessa män och kvinnor genom sina ord och handlingar har lyckats förändra världen? Vad är det som gör att vissa tal går till historien och att andra genast glöms bort? Och vad händer när man kombinerar olika tal eller citat med varandra på ett oväntat sätt?
Föreställningen är ett samarbetsprojekt mellan åländska Teater Kuling och Finlandssvenska Teatern, en nordisk teatergrupp som turnerat med flera föreställningar på Åland, bland annat ”Köparen” som handlade om män som köper sex.
Regissör: Jonas Kippersund, Norge. Skådespelare, Marc Svahnström, Åland, Kim Gustafsson, Borgå och Robert Enckell, Helsingfors, sommarålänning. Producent: Fredrik Sonck, Åland, Teater Kuling. qTeaterskolans medlemmar
skall inte betala räkningen

Felaktiga fakturor har skickats ut från Riksteatern och medlemmarna uppmanas nu att inte betala räkningen från Riksteatern.
Det har skett ett missförstånd varvid Riksteatern har skickat ut fakturor till medlemmarna. Medlemsavgiften skall betalas av föreningen och inte av medlemmarna.
Teaterskolans medlemmar uppmärksammas på att terminsavgiften har sänts ut men den skall betalas. Terminsavgiftens faktura har föreningens logo högst upp.
Vid eventuella frågor kontakta ordförande Maria Mäntylä mobiltel. 040 739 40 53.qHusdjur på
utställning i Helsingfors

”Trogna vänner – Kungliga hästar och hundar” heter den utställning som öppnas 12 maj på Finlands nationalmuseum.
Temat är hästar och hundar som tillhört Sveriges kungar, drottningar, prinsar och prinsessor.
Till utställningen hör en Riddarverkstad. I verkstaden kan man leva sig in i historien, pröva på hur olika saker fungerat och göra själv. q