DELA

Åland inte nominerat

Ingen åländsk musiker har nominerats till Nordiska rådets musikpris.
Temat för årets nominerade är ett verk med tydlig struktur och form, som innehåller element som skapas i framförandeögonblicket. Det förutsätts att verket uppfyller höga konstnärliga krav och att verket inom sin genre kan betraktas som originellt.
De nominerade verken är: ”Balladeering-Time-December Song” av Jakob Bro, Danmark, ”Black Box Music” av Simon Steen-Andersen, Danmark, ”Jong” av Lotta Wennäkoski, Finland, ”Eerik XIV” av Mikko Heiniö och Juha Siltanen, Finland, ”Barbara” av Tróndur Bogason, Färöarna, ”Solar5: Journey to the Center of Sound” av Hugi Guðmundsson, Island, Hilmar Jensson, Sverrir Guðjónsson och Matthias Hemstock samt med interaktiva visuals av Joshue Ott, Island, ”Undir tekur yfir” av Hildur Guðnadóttir, Island, ”Constructing Jungle Books” av Øyvind Torvund, Norge, ”Lion” av Marius Neset, Norge, ”Frames in transit” av Jesper Nordin, Sverige och ”Ice Concerto” av Fredrik Högberg, Sverige.
Vinnaren offentliggörs och priset delas ut på en ceremoni i Stockholm den 29 oktober i samband med Nordiska rådets session.
Fler kulturnotiser i papperstidningen!