DELA

90 sångare i ”Hela kyrkan sjunger”

I S:t Görans kyrka i Mariehamn sjöng samliga församlingens körer tillsammans ut allhelgonahelgen. Ett 90-tal körsångare medverkade. Framträdde gjorde barnkören, Fredagskören, S:t Mårtenhskören, Good News, Novemberkören och Magnificat. Mest nyskapande var Novemberkören som bjöd på en improvisation av Kyrie. Körerna leddes av kantorerna Guy Karlsson och Anders Laine.


Spelturerna klara för Parks musikgala
De fyra konsertkvällarna i Parks bar till förmån för Ålands barnfond är fullbokade. I morgon onsdag spelar Project Soul med Carola Larsson som gästartist. Torsdagen är trubadurkväll med Julia & Johanna, Helena Flöjt, Yohan Henriksson och Joel Fyrvall. På fredagen blir det jazz med Sega Snubbar och rock med coverbanden The Project och Teach Boys.
På lördagen blir det rock- och popcovers med The Cousins, som gör sin första Parkspelning, Boosters och Raafalls.


Tre solister på musikinstitutet
”3 solister – 3 stilar” heter kvällens konsert på Ålands musikinstitut Linnéa Selander, Sara Alm och Linn Ekebom sjunger till ackompanjemang av Patrik Komorowski. Konserten börjar kl. 19.00.


Ung nordisk konst på rundresa
Barn och unga från Åland, Grönland, Island, Finland och Färöarna ställer ut konstverk under en rundresa i länderna och nu har utställningen kommit till Åland. Konstverken ställs ut i containrar i Miramarparken den 10 till 18 november. Hittills har utställningen besökt Helsingfors och Nuuk på Grönland. Utställningen öppnas på Åland av Wille Valve som är ordförande i Ålands delegation i Nordiska rådet.


Inita Liepina ställer ut i Finström
Konstnären Inita Liepina ställer ut hantverk och målningar på Finströms bibliotek under november månad. Utställningen heter IncMixArtStudio och inkluderar bland annat handgraverade glas, handmålade glas, teckningar, akrylmålningar och verk i trä och metall. Inita Liepina är ursprungligen från Lettland och flyttade till Åland för 13 år sedan. Utställningen har öppet måndag–torsdag kl 12–20 i Finströms bibliotek.


Vega direktsänder Svenska dagen-fest
Radio Vega direktsänder i dag Svenska dagens huvudfesten från Tapiolasalen i Esbo med republikens president Sauli Niinistö som festtalare.
Hälsningsorden framförs av Folktingets ordförande, riksdagsledamot Christina Gestrin som även delar ut årets folktingsmedaljer. För musiken står Jan Simons & Co. Konferencier är Thomas Lundin. Sändningen börjar kl. 18.03.