DELA

kulturnotiserMusikalkonsert
med Ålands musik-
institut blir det fyra gånger under april. I konserten med namnet ”Way Abroad to Broadway” medverkar sångare, kör och orkester från Ålands Musikinstitut under ledning av lärarna Bertil Andersson, Peter Nordman och Catherine Frisk-Grönberg. Synnöve Westerberg har jobbat med regin och Ludmila Mattsson med koreografin.
Det bjuds på blandade musikpärlor från de stora musikalernas värld med tonvikten lagd på ”Les Miserables”, ”West Side Story”, ”Sound of Music” och ”Miss Saigon”.
Premiär blir det i stadshuset den 20 april. Följande föreställningar ges 22.4, 29.4 och 30.4. Biljetter kan bokas via hemsidan http://broadway.web1000.com. oErik Eriksson och
Verdandi Kuhlman

gästar Eckerö post- och tullhus under påskhelgen. Man kan möta dem i huvudbyggnadens andra våning på påskdagen, söndagen den 8 april kl. 14. Författaren Erik Eriksson från Grisslehamn berättar om sin historiska romantrilogi som utspelas på Väddö och Åland och Verdandi Kuhlman, författare och konstnär i Sverige men född och uppvuxen på Åland, berättar om sitt författarskap och läser egna dikter.
Samtidigt kan man passa på att bekanta sig med Halvdan och Irene Stenholms konstsamling som Ålands konstmuseum fått i donation och håller deponerad i post- och tullhuset. Café Lugn & Ro håller också öppet hela påsken, från långfredagen till påskannandagen kl. 12-18.Pianisten
Alie Lindberg

ställs i fokus i den konsert som ges i konsertföreningen Katrinas regi fredagen den 13 april kl 19 i Margaretagården. Det är pianisten Margit Rahkonen och basisten Jorma Katrama som då besöker Mariehamn och ger konsert.
Båda är toppartister med imponerande meriter. Margit Rahkonen är lektor i pianospel vid Sibelius-Akademin och forskar i musikhistoria. Hon har skrivit en bok om den åländska pianisten Alie Lindberg (1849-1933). Jorma Katrama är den första musiker som avlagt diplom i kontrabas i Finland. Han verkade 40 år som stämledare i Helsingfors Stadsorkester och som lektor i kontrabasspel vid Sibelius-Akademin.
Konsertprogrammet följer Alie Lindbergs levnadsbana och består av solostycken för piano och kontrabas. Liszts och Chopins musik var viktig för Lindberg, som själv också studerade för Liszt.