DELA

kulturnotiser

The Taxmans
pilgrimsresa
till Beatlesveckan i Liverpool i slutet av augusti kan man följa i Ålands radio i dag, onsdag, kl 12.15 med repris 17.45. Det blev massor med musikupplevelser för bröderna Guy och Elof Karlsson och Karl-Erik ”Kille” Williams som utgör tre femtedelar av Ålands egen Beatlesband . Nu satsar the Taxman på att få spela kanske redan på nästa års Beatlesvecka i den engelska staden.
– Det är vår dröm och det är inte omöjligt för oss att få komma dit, säger Guy Karlsson.
Massor av band från hela världen spelar låtar som tidernas bästa pop/rockband gjorde på 60-talet under veckan på olika ställen runt stan.
För de åländska musikerna blev det också rundtur i Beatlesmuseet i Albert Dock och en ”Magical Mystery Tour” till de ställen där beatlarna, John Lennon, Paul McCartney, George Harrison och Ringo Starr växte upp, träffades och spelade.
Ålands radios Ulf Weman var med på resan och fångar stämningen i programmet Kulturen.


Författaren
Leo Löthman

från Åland är en av deltagarna i Svenskfinlands första Storyslam, en berättartävling som ordnas på Kåren i Åbo lördagen den 19.9 kl 12-16. Storyslam är starten på det treåriga projektet Nordiska röster som ingår i Åbos kulturhuvudstadsprogram. De tävlande är: Yvonne Hoffman, Vasa, Dorrit Krook, Ingå, Gunhild Berger, Lillby, Olof Österberg, Dragsfjärd, Dan Söderholm, Helsingfors, Leo Lötman, Lumparland, Agneta Möller-Salmela, Hangö, Gerd-Peter Löcke, Helsingfors, Holger Wickström, Karis
Arrangörerna hoppas på en stor publik från hela Svenskfinland som hejar på sin favorit.


Skådespelaren
Patrick Swayze
har avlidit i en ålder av 57 år. Dödsorsaken var den långtgångna cancer i bukspottkörteln som upptäcktes i början av förra året. Dödsbudet kom på måndagen via skådespelarens agent.
Patrik Swayze var mest känd som som dansinstruktören Johnny Castle i filmen ”Dirty Dancing”, som han gjorde år 1987.


Tyska metallbandet
Rammstein kommer
igen på besök till Finland . Bandet är bokat för en spelning i Helsingforsarenan den 22 februari, skriver FNB.
Rammstein har uppträtt flera gånger i Finland, senast i Ruisrock 2005. Biljetterna till konserten börjar säljas den 21 september.