DELA

Kulturnotiser

Andreas Fliflet
får goda recensioner
för sin nya skiva Mira på Svenska Dagbladets kultursidor i onsdags. Fliflet är en norsk basist som har vistats mycket på Åland, bland annat som lärare under Lemböte musikläger.
Med den här skivan står Fliflet under namnet Jienat som är hans enmansprojekt och på skivan Mira står jojk och slagverk i centrum. ”Infall och lokala ögonblicksglimtar gör plattan avspänd och varierad, även om en del referenser i musiken känns interna”, skriver SvD:s recensent.

Brobyggarna och
Alexander Reichstein

vid Galleri Lugn & Ro vid Eckerö post- och tullhus kommer att förlänga sin säsong på grund av det stora intresset för utställningarna. Över 7500 besökare har hittat till utställningarna hittills och Peter Winquist meddelar nu att utställningarna finns till påseende åtminstone alla veckoslut i augusti, trots att de officiellt stänger denna vecka.

I dagens Kulturtimme
på Radio Vega

berättar Nya Ålands medarbetare Fredrik Sonck om sitt nya jobb som vikarierande chefredaktör för tidskriften Ny Tid. I samma program reflekterar Tomas Jansson om varför vissa festivaler gör succé medan andra tvingas sätta lapp på luckan och filmregissören Marja Pyykkö berättar om hur hon vill skildra tonårsflickor på ett nytt sätt i sin film Sisko tahtoisin jäädä (Spring syster spring) som har premiär på fredag. Sommarserien med kulturtips avslutas med St. Petersburg. Sänds idag fredag klockan 18.03 och på söndag 15.8 klockan. 18.10. Programvärd är Linda Grönqvist.

Åländska Anna Sjölund
är aktuell med en utställning på Galleri Blå i Jönköping. Sjölund, som tidigare hette Nikander, ställer ut akrylmålningar och har tidigare haft utställning för de anställda på Posten. Detta är henne sförsta egna utställning. Utställningen har vernissage idag och pågår fram till den 26 augusti.