DELA
Foto: Stefan Öhberg

Kulturnatt med ovanligt späckat program

Kalevala för lata, swingdans, träskfotboll och konst – program för alla smaker blir det på Kulturnatten i Mariehamn på fredag.
En härligt bred och smaskig kulturmeny dukas upp för hugade besökare under Kulturnatten på fredag. Allt program är gratis och besökarna uppmanas att ströva från scen till scen.

– Det är riktigt kul med ett så omfattande och varierat program som vi har i år, säger Lars Midbjer, kulturledare i Mariehamns stad.

Ålands konstmuseum och Ålands kulturhistoriska museum har fri entré och en utomhusscen med program av Arne Alligator, folkmusik, allsång och midnattsdans.

– Nytt på programmet är en QR-jakt, där publiken får leta QR-koder och via dem i sina smart-telefoner ser avsnitt av filmen ”Love Rewind”, berättar intendent Graham Robins.

Inne på konstmuseet finns konsttävlingen ”Say it with a box” där medlemmar av Ålands konstförening ställer ut anonyma verk som deltar i tävlingen.

– Vi har förnyat konceptet i år, så alla deltagare har fått en träbox i formatet 60×60 som de fått göra konst av, säger museichef Susanne Procopé Ilmonen.

Bidragen i konsttävlingen visas på Ålands konstmuseet ännu nästa vecka.

Medborgarinstitutet samarbetar i år med Nordens institut på Åland.

– Vi har fått låna saker från Emmaus och inrett vår bakgård till ett trevligt uterum, berättar Marie Johansson.

Läs mer i onsdagens Nya Åland!