DELA

Kulturfabriken fick eget galleri

Marlene Lindbäck har öppnat Galleri Marlene i Kulturfabrikens lokaler.
– Jag ställer ut mina egna målningar som stående utställning, men det finns också möjlighet för andra att hyra galleriet för en månad.
Galleri Marlene är både en möjlighet för Marlene Lindbäck att ställa ut sin egen konst och ett sätt att visa aktivitet och rörelse i Kulturfabrikens utrymme.
– Dessutom kan andra konstnärer hyra galleriet för en månad i taget. Det är bra om saker händer i Kulturfabriken. Det här är en fast plats i en kreativ miljö.
Galleriet ska inte ses som en konkurrent till de övriga gallerierna i Mariehamn, påpekar Lindbäck.
– I min värld finns ingen konkurrens, bara samarbeten. Utställningsmöjligheterna är ändå så pass små, att vi ta vara på de erbjudanden som ges.

Kurser
Lindbäck och har också planer på att hålla kurser i mental träning och stresshantering.
– Mental träning och konst passar bra ihop, jag tänker framför allt på kravlöst måleri. Konst kan vara utan prestationskrav, bara kreativt.
Hantverkarna och konstnärerna bakom Fabriksbutiken, Inger Nygård, Ritva Saloranta, Marlene Lindbäck och Hanna Wiik-Rosenqvist ger också kurser och håller inspirationsdagar för företag.
– Kulturfabriken mår bra nu. Efter en liten dipp i början av hösten har verksamheten stabiliserat sig och alla börjar hitta sina platser.

Karin Erlandsson