DELA
Foto: Johan Orre<07_Bildrubrik>GOTT SAMARBETE Lukas och Nicklas Lantz läser högt ur Rasmus på luffen under föreställningen.

Far och son Lantz på luffen med luffare

Nicklas och Lukas Lantz turnerar med Rasmus på luffen.

– Vår föreställning är en dramatisk form av högläsning, säger Nicklas Lantz.
Under drygt en halvtimme läser far och son Lantz ur Rasmus på luffen, de sjunger Allan Edwalls visor och dramatiserar dialogen.

– Högläsning är överlag lite bortglömt och underskattat i dag, men vi har fått ett mycket gott mottagande, säger Nicklas Lantz.

I familjen Lantz har man alltid högläst mycket, och Lukas har läst för sina yngre småsyskon.

– Jag visste att han är bra på att läsa högt, jag är aldrig orolig då jag uppträder med Lukas, säger Nicklas.

Förkortat

Förra veckan uppträdde Nicklas och Lukas Lantz med föreställningen på omsorgshemmet Kapellhagen i Lumparland. Sedan oktober förra året har de besökt ett flertal äldreboende, bibliotek och skolor.

– Pappa föreslog Rasmus på luffen, och jag tyckte genast att det var ett bra förslag. Rasmus på luffen passar alla åldrar, säger Lukas.

Han är fjorton år och kan mycket väl tänka sig bli skådespelare.

– Jag gillar att stå på scenen och att synas.

Under föreställningen sjunger duon flera av Allan Edwalls visor från filmen. Också manuset baserar sig på filmen, men handlingen är kraftigt förkortad.

– Vi har till exempel helt skippat bovarna. Vi fokuserar på Rasmus jakt på någon som vill ha honom, och på Rasmus och luffaren Oskars relation, säger Nicklas Lantz.

Läs mer i papperstidningen!