DELA

Köp av Mariepark lösning för modellstaden

Dennis Jansson är beredd att sälja ut Mariepark. Det skulle lösa situationen för modellstaden.
Turerna kring Mariehamns pensionärsförening Nybyggarnes modellstad fortsätter.
Förra veckan stod det klart att modellstaden skulle flyttas från de nuvarande lokalerna i Mariepark till tidigare Läromedelscentralen under stadsbiblioteket.
– Men i fredags tog Nybyggarne kontakt med mig, de var förtvivlade och ville inte flytta. I det skedet ville jag hjälpa dem, jag tycker helt enkelt synd om dem, säger Dennis Jansson som äger Mariepark och hyr ut lokalen till Nybyggarne.
Den nuvarande lokalen kan bli större, från nuvarande 70 kvadratmeter till 320 kvadratmeter, och i Nybyggarne har man tittat på skisserna.
– Lösningen på det här problemet skulle vara att staden köper loss hela lokalen och får ner hyran till enbart bolagsvederlaget, menar Jansson.
Jansson skriver i sitt förslag till staden:
– Ett nytt fastighetsbolag skulle grundas och Mariepark Ab skulle överlåta fastigheten till fastighetsbolaget i utbyte mot aktier för de olika aktielokalerna som finns i fastigheten. Nybyggarna/Mariehamns stad skulle då kunna köpa ut expoutrymmet som aktielokal och bolagsvederlaget skulle sannolikt inte överstiga den gamla hyran. Övriga lokaler skulle bjudas ut, eventuellt har staden som delägare i det nya fastighetsaktiebolaget intresse av markområdet och/eller delta i planeringen av anläggningens framtid.
Läs mer i papperstidningen!

Karin Erlandsson