DELA

Konstrundan vill slå rekord

Med ny hemsida, en enklare karta och en samlad utställning på stadsbiblioteket i Mariehamn hoppas den åländska Konstrundan slå ännu ett rekord i besökarantal.
I helgen är det dags igen, för årets Konstrundan i Svenskfinland.
Förra året fick de 27 öppna ateljéerna på Åland 3.500 besök. I år är det 21 konstnärer, formgivare och konsthantverkare som slår upp dörrarna till platsen där allt händer.
– Det är mötet som är det viktiga, möjligheten för allmänheten att komma till stället där konsten blir till, se hur och var det händer, säger Hanna Wiik-Rosenqvist som är regionansvarig för den åländska konstrundan.

Samlad utställning
I år finns det fler sätt än tidigare att orientera sig genom listan ateljéer, om det är så att man inte planerar besöka alla 21. En av nyheterna för i år är att alla deltagare bidragit med ett verk till en samlingsutställning på biblioteket, dit man kan gå och kolla in vilka konstnärer som man vill se mer av.
– Vi har också uppdaterat hemsidan och gjort en liten broschyrkarta, där det också finns adresser och kontaktuppgifter till deltagarna om någon inte skulle hitta fram, berättar Hanna Wiik-Rosenqvist.
Konstrundan 2011 börjar på fredag den 29 juli klockan 12 och slutar på söndag klockan 18. Ateljéerna är öppna mellan 12 och 18 varje dag.
Läs mer i papperstidningen!

Sara Othman