DELA

Konstnärliga avtryck ställs ut i Jomala

Åttor och nior i Kyrkby högstadium lämnar just nu konstnärliga fotspår i Jomala bibliotek. Eleverna har under läsåret arbetet med ”skor” och fotspår” i olika tekniker och visar nu resultatet.
I temaarbetet har eleverna under ledning av under ledning av sin lärare Tanja Reuter-Lindén skapat både bilder och tredimensionella verk.
– Det tredimensionella arbetet representeras i utställningen av en skoparad där eleverna har utgått från skor som hämtats från Emmaus. De har sedan omarbetat skorna med hjälp av bland annat pappersmassa, hönsnät och tidningspapper, berättar kultursekreterare Signe Järvenpää.


Våra avtryck
Utställningen innehåller också femton fotavtryck där eleverna utgått från en text, som handlar om de avtryck vi lämnar efter oss här i vår tillvaro. Vad skulle de själva lämna efter sig för spår just nu?
Vidare har eleverna tecknat av sina egna skor, förstorat teckningarna i kopiator och därefter bearbetat dem vidare. Både fotavtrycken och bilderna av de egna skorna är effektfullt monterade på svart bakgrund.


Färgval påverkar
Slutligen finns en serie teckningar där originalet är framställt i blyerts eller flytande tusch och sedan kopierat i flera exemplar och färglagt på olika sätt, i syfte att se hur färgvalet påverkar det intryck och stämning som bilden ger.
Utställningen kan ses under bibliotekets öppettider, kl. 14 till 20, måndag till torsdag. (jk)