DELA

Konsert höjer röster för jämlikhet

Onsdagen den 2 juli fylls Bio Savoy av musik och dans som uppmärksammar kampen för jämställdhet och antirasism. Initiativtagare är Elin Manselin.
Elin Manselin drog i gång konsertprojektet ”Free your mind” inspirerad av två passioner: musik och att kämpa mot orättvisor. Resultatet bär underrubriken ”A concert and a cry for equality” – en konsert som sätter jämställdhet och antirasism i fokus.
– Olika typer av förtryck hänger ihop, vill vi nå jämställdhet kan vi inte bara fokusera på genus utan vi måste ta hänsyn till sexualitet, etnicitet, funktionalitet – alla områden där människor diskrimineras, säger Manselin.
Manselin är hemma från Lemland, men numera bosatt i Sverige, och är utbildad musiklärare och sångpedagog. Hon uppträder själv under konserten tillsammans med före detta studiekamrater och vänner, och står för planeringen tillsammans med Elise Ling.


Lyfter fram artister
Konserten äger rum på Bio Savoy den 2 juli klockan 19, och innefattar musik och dans som valts med tanke på jämlik representation och tematik.
Läs mer i dagens Nya Åland.

Ylva Vikström

ylva.vikstrom@nyan.ax