DELA
Foto: Ida K JanssonPEDALLÅT Judit Déaki framförde flera stycken, bland annat Pedal Rhapsody där hon använde endast fötterna.

Konsert för flyktingarna

– Blev det som jag trodde? Vet inte. Är jag nöjd? Ja!

Kent Eriksson, kantor i Sunds församling, var tillfreds efter gårdagens konsert till förmån för flyktinghjälpen.
De åländska stenkyrkorna är mäktiga konsertlokaler. Det märktes än en gång i går när Sunds församling ordnade konsert till förmån för flyktingar genom Kyrkans utlandshjälp.

– Vi hade funderat i församlingen vad vi skulle kunna göra för att hjälpa till i den rådande flyktingsituationen och kom fram till att en konsert med kollekt, kaffe och lotteri kan vi alltid ställa till med. Så då fick jag i uppdrag att ordna det, berättar Kent Eriksson.

Han ”kastade ut krokar” och många nappade.

– Var och en fick själv tolka flyktingsituationen och välja fritt vad de ville framföra. Det handlar ju om proffs och kvaliteten finns ju där. Sen försökte jag se till så att det fanns en röd tråd genom programmet, berättar han.

Poeten Carina Karlssons vackra text höll ihop programnumren. Musikaliskt varierade programmet allt från musikaler som Kristina från Duvemåla och Chess till kompositörer som Händel och Felix Mendelssohn.

Riktigt roligt var det att lyssna och titta på när Judit Deáki (bilden) spelade Pedal Rhapsody av Carlotta Ferrari med fötterna på kyrkorgeln med öppna pipor.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!