DELA

Kokbok för nyfikna

Klass 8D i Kyrkby högstadieskola far på lägerskola till Gotland i augusti. Ett sätt att samla in pengar till resan är att ge ut en kokbok för nyfikna ålänningar.
Det är allt från sådana storheter inom åländsk matlagning som Michael Björklund till mindre kända personer som ”Igors mormor” som bidragit med recept i åttornas kokbok. Och det är inget litet häfte utan totalt 32 recept på väldigt varierande typer av mat och bakverk och saft man kan laga sig igenom.
– Eleverna har själva samlat in allt material och frågat vänner och bekanta om recept, säger klassföreståndare Merja Karlsson.
Hon och den andra klassföreståndaren Ulrika Karlsson har goda erfarenheter av att låta klassen gemensamt jobba ihop till lägerskolpengar.
– Det har blivit en väldigt fin sammanhållning i klassen. Vi har ju hållit på med olika projekt ända sedan de började i sjuan och de har verkligen varit flitiga, helt otroliga.
Den som blev nyfiken på kokboken kan köpa direkt av eleverna eller till exempel på Kanalkalaset vid Lemströms kanal den 22 juli. Boken kostar 20 euro, och är så exklusiv att den bara finns i 200 exemplar.
Läs mer i papperstidningen!

Anne Sjökvist