DELA

Katrina tjuvstartar i Geta kyrka

Det drar ihop sig till årets upplaga av Katrina kammarmusik. Festivalen inleds officiellt tisdagen den tredje augusti, men tjuvstartar redan på måndag samma vecka med konsert i Geta kyrka.
Katrina Kammarmusiks tjuvstart på måndag kväll skall enligt programbladet hållas på Restaurang Havsvidden, men lokalen har ändrats till Geta kyrka.
Däremot kommer kvällens artister och kompositören Lucio Garau fortfarande att möta publiken på Havsvidden efter konserten, där det även bjuds på en minikonsert för att avsluta kvällen.
Konserten i Geta kyrka börjar klockan 19 och klockan 20.30 börjar programmet på Havsvidden.


Kvinnan på bilden
Om någon har undrat vem kvinnan på Katrinafestivalens affischer heter är svaret sopranen Mari Palo. Palo kommer från Mellesta Österbotten och har en gedigen musikutbildning bakom sig, bland annat vid Sibeliusakademin i Helsingfors. Palo sjunger framfor allt opera och Lied men också tango, chanson och jazz.
Mari Palo gäster Katrina-programmet vid två tillfällen.
På fredag den 6 augusti sjunger hon två hebreiska sånger från 1914 av Maurice Ravel, konserten hålls i St Görans kyrka i Mariehamn. Under lördagens avslutningskonsert vid Ulfsby gård bjuder hon på franska sånger av Joseph Canteloube till ackompanjemang av Veli Kujala på dragspel, Björn Näsbom på nyckelharpa och Andreas Edlund på klarinett.

Sara Othman