DELA

Katarina Mazetti till Brändö

Författaren Katarina Mazetti (bilden) finns bland gästerna i årets upplaga av evenemanget En vind från havet i Brändö. Den 30 augusti slår Brändös nya bibliotek upp dörrarna för litteratursatsningen.
Det är tredje året i rad som biblioteket och biblioteks- och kulturnämnden i Brändö arrangerar En vind från havet. Första gången stod barnlitteraturen i fokus, i fjol handlade det om detektivromaner och årets tema är humor. År för år har evenemanget lockat fler och fler deltagare.
– Första gången var det femton personer som mötte upp, i fjol var vi trettio och nu hoppas vi att ännu fler skall komma, säger bibliotekarie Åsa Qvarnström.


Författare
Katarina Mazetti, svensk författare, framgångsrik med bland annat succéromanen ”Grabben i graven bredvid” är kanske det mest kända namnet bland författargästerna.
De övriga är författaren och Hbl-journalisten Staffan Bruun, just nu aktuell med en ny roman om privatdetektiven Burt Kobbat, Ameliajournalisten, Nyankrönikören och författaren Fred Forsell, viskonstnären och sommarbrändöbon Kristian Grönqvist samt åländske författaren Leo Löthman.


Heldagsprogram
En vind från havet är ett heldagsevenemang förlagt till Brändös nya fina bibliotek. Klockan 9.30 inleder Leo Löthman och sedan följer Staffan Bruun som har gett sitt inlägg rubriken ”Den försvunna Beatleslåten Struggling Love”.
Efter förmiddagskaffe står Fred Forsell i turen kl.11 med ”Humor är inte speciellt kul”. Efter en lunchpaus är det kl 13 Kristian Grönqvists tur att framträda och efter eftermiddagskaffe berättar Katarina Mazetti kl 14.30 under rubriken ”Trälar och trollkonor, pingviner och passioner”. Kl 15.30 sammanfattar Leo Löthman dagen.
Kring författarnas inlägg finns också möjlighet till frågor och diskussion.


Anmälningar
En deltagaravgift på 20 euro uppbärs och mat och kaffe betalar var och en dessutom själv. Förhandsanmälningar vill man gärna ha för att kunna beräkna matåtgången.
Man kan ringa biblioteket på telefon 56 212 eller 040-527 60 05 eller ta kontakt via e-post på: brandobibliotek@brando.ax. Senast den 22 augusti vill man ha in anmälningarna.


Forneldar
Den som vill förlänga vistelsen på Brändö kan från kl 18 på kvällen delta i evenemanget ”Forneldarnas natt” i Djurholm med matservering, kåseri, musikunderhållning och tävlingar.
Braständning och fackeltåg blir det kl. 21.
JAN KRONHOLM

jan.kronholm@nyan.ax