DELA

Kända författare till Brändö

Femte upplagan av kulturdagen ”En vind från havet” på Brändö bjuder på hela fem möten med kända och aktuella författare. Årets tema är ”resan”.
Lördagen den 20 november kan man i Brändö kommunbibliotek möta författarna Pirkko Lindberg, Anna-Lena Laurén, Vivi-Ann Sjögren och Ulla-Lena Lundberg som alla ger litterära utblickar på dagens tema. Lindberg, Laurén och Lundberg är aktuella med nya böcker i höst och Sjögren kom med sin senaste bok i fjol. Hon har – liksom de övriga – skrivit mycket på just resetemat.
Leo Löthman, dagens femte författare, fungerar, liksom även i fjol, som inledare och sammanfattare av dagen.

Arbetar med teman
– Vi försöker alltid ha ett tema och väljer författare utgående från det, säger bibliotekarie Åsa Lundberg. I fjol var temat ”Vad är kärlek”.
Enligt Åsa Lundberg är syftet med arrangemanget både att göra Brändö känt för sådana som kommer utifrån och att bjuda kommunens bofasta på högklassig kultur.

Konstutställning
Ännu den 20 november kommer bildkonstnären Pauliina Turakka Purhonens utställning med skulpturer och målningar att hänga kvar i biblioteket. De som ännu inte hunnit se utställningen kan alltså bekanta sig med den under ”En vind från havet”.
För tidiga resenärer finns det frukost i biblioteket från kl 08 på morgonen och 09.30 inleds programmet som sedan med att avbrott för lunch pågår till kl 15.30 På det följer kl 18.30 middag med program, bland annat vissång, på restaurang Gullvivan.
Deltagaravgiften är 25 euro och dessutom tillkommer kostnader för mat och kaffe. För att kunna beräkna åtgången vill man ha in anmälningar senast den 12 november. Det går att ringa biblioteket på telefon 56 216 eller 0400 526 777, eller använda e-postadressen brandobibliotek@brando.ax.

Färjturer
Till Brändö kan man ta sig till med färjan från Hummelvik på fredag kväll kl 18.15 eller på lördag morgon kl 05.30. Den senare färjan kommer till Torsholma kl 07.50, alltså i tid för evenemanget. Från Torsholma till Hummelvik kan man åka på lördag kväll kl. 20 eller på söndag kl 14.30.
”En vind från havet” arrangeras av biblioteks- och kulturnämnden i Brändö.

Jan Kronholm

jan.kronholm@nyan.ax