DELA

Inessa rockade i Karis

Inessa Witting från Mariehamn deltog förra veckan i ett Rock Donna-läger i Karis. Lägret uppmuntrar tjejer att spela i band tillsammans, skriva låtar och ta plats i musikbranschen.
I vintras ordnades ett pilotläger för projektet Rock Donna i Karis, och en av deltagarna var 16-åriga Inessa Witting från Mariehamn. Lägret går ut på att flickor i åldern 13-19 får prova olika instrument och spela i band tillsammans.
Inessa trivdes så bra att hon bestämde sig för att också delta i ett av Rock Donnas sommarläger, som arrangerades i Karis förra veckan.
Hur fick du höra om Rock Donna?
– Jag fick ett infomejl via ÅMI, och bestämde mig för att åka. I vintras var vi tre åländska tjejer, men nu var jag den enda, säger Inessa.
Rock Donna förutsätter inte att man måste ha musikkunskaper från tidigare, men Inessa har rätt mycket erfarenhet eftersom hon både spelar gitarr vid Ålands musikinstitut, piano vid Medis, och sjunger.
På vilket sätt skiljer sig Rock Donna från annan musikundervisning?
– I vanliga fall tar jag privatlektioner, men på lägret får man musicera tillsammans med andra som också älskar musik. Vi bildade band och skrev låtar tillsammans, och det var jätteroligt.
Är det svårt att jobba ihop?
– Nej, det gick jättebra. Man måste förstås tänka på att lyssna på varandra, och inte till exempel sitta och spela trummor jättehögt samtidigt.
Läs mer i papperstidningen!

Ylva Vikström