DELA

Hur känns premiärnerverna?

Hallå där Marc Svahnström som är med i den nyskrivna pjäsen Bunden som har premiär på Svenska teatern i Helsingfors i kväll.
– Jo tack, de känns väl bra. Det är alltid lite extra spännande att testa nyskrivet material inför en publik, men vi har haft genrep några gånger och där verkar publiken ha varit nöjd och vi har fått god feedback, så det ska väl fungera och gå vägen får man optimistiskt hoppas.
Vad kan du berätta om pjäsen?
– Det är alltså en nyskriven pjäs av debutanten Tomas Jansson som handlar om en far och en son som försöker närma sig varandra. De vill nå varandra, men det är inte helt lätt alla gånger. Jag spelar varken far eller son, utan alla de andra rollerna. Jag är med på scen hela tiden i hela skeendet och har väl lite som uppgift att föra pjäsen vidare kan man säga. De andra rollerna spelas av Mikael Andersson och Henrik Heselius. De spelar alltså fadern och sonen. Jag tycker det här har varit en väldigt intressant pjäs som har varit rolig att göra för mig.
Vad är det som är extra spännande med nyskrivet material?
– Det är ganska sällan jag som skådis får möjligheten att arbeta med nytt material. Nytt material erbjuder helt obegränsade möjligheter och man vet som sagt aldrig riktigt hur det ska fungera inför en publik eftersom det aldrig har spelats upp för någon tidigare. Den aspekten är väl egentligen både positiv och negativ, men fram för allt blir materialet mer spännande att arbeta med.
Hur länge spelas pjäsen?
– Den kommer att spelas på Svenska teatern under hela våren. 26 föreställningar har vi inplanerade allt som allt.
Då får jag önska lycka till på premiären!
– Tack så mycket.

JESSICA SUNDBERG