DELA
Foto: Rasmus OlinENSEMBLE Stephan Kemetter med några av av medlemmarna i kammarorkestern. Från vänster: Ellen Furu, Alexander Nordlund, Olivia Kemetter och Felicia Furu.

Hoppas på orkesterförstärkning

Musikinstitutets elever övar ofta enskilt och med sin lärare. Men det är också viktigt att spela tillsammans i en ensemble.

Därför hoppas violinlärare Stephan Kemetter på fler utomstående i en kammarorkester med eleverna.
Det är inget helt nytt koncept. Stephan Kemetter har också tidgare haft kammarensembler där elever och utomstående vuxna spelat tillsammans och även gett konserter.

– Tidvis har det fungera riktigt bra, tidvis har intresset varit svagare men det skulle vara trevligt att igen få ihop en större kammarorkester, säger han.

Han välkomnar violinister, altviolinister och cellister, men också till exempel flöjtister och klarinettister är välkomna. Dock inte bleckblåsare.

– Det vi behöver är vuxna som har spelvana och som kan läsa noter.

Någon gräns för hur många som ryms med finns inte. Kemetter tycker att det är bra om det blir många.

– Det går att göra mer med en större orkester.

Repertoaren är inte helt spikad ännu.

– Klassisk musik blir det men jag vill att orkestern ska få pröva på många stycken och känna efter vad som passar. Åtminstone musik av Purcell, Schubert och Tjajkovskij, samt en Carmen-svit hör till det jag kommer att ta upp.

Nästa övning hålls på torsdag, den 24 september kl. 18.30-20 och Kemetter säger att det är bara att infinna sig, men vill någon ha mer upplysningar så är det bara att ringa honom.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!