DELA

Hemliga arkipelagen i akvarellutställning

Ann-Britt Eriksson ställer nu ut akvareller på Fäktargubben där temat bygger på hennes egen fantasiplats – den hemliga arkipelagen.
Besökare kan se återkommande motiv som ”pegaser” och ett hemligt hus som Ann-Britt inte vill berätta var finns.
– Det håller jag för mig själv, säger hon hemlighetsfullt.
Fyra av tavlorna på utställningen föreställer det hemliga huset i olika årstider. I ”den hemliga arkipelagen” bestämmer Ann-Britt Eriksson över väder och årstider. Inspirationen till tavlorna på utställningen kommer från den oändliga hemliga arkipelagen där alla motiv mer eller mindre är hämtade ifrån.
De flesta tavlorna på utställningen har inte visats alls tidigare och några av dem har visats men bara i hemmamiljön. Gäddan är en av dem.
– Jag tror att jag är den första som har målat en av champangeflaskorna som hittades i somras. Jag tror att en och annan gädda har simmat över dem innan de hittades, säger Eriksson om tavlan.

Ingen vernissage
Varför ville du göra den här utställningen?
– Jag fick en förfrågan på ganska kort varsel efter ett återbud och jag kände att jag var redo att ställla ut de här tavlorna.
Utställningen pågår till den 13 november och galleriet är öppet mellan 12-17 på vardagar och 10-14 på lördagar. Ann-Britt håller inte någon vernissage.
– Men alla är välkomna.

Johan Orre