DELA

Hantverk ska liva upp Sottunga centrum

I Ålandsbankens gamla lokaler på Sottunga visas i sommar hantverk och konst. Utställarna kallar sig Almagruppen, och vill inte begränsa sig.
– Här ska visas kvinnokraft, helt enkelt, säger initiativtagare Britta Gustafsson.
Mattor, tavlor, sockor, dockor, träsnideri, smycken, hyllor, den lilla lokalen mitt på Sottunga är sprängfylld av Almagruppens alster.
– Vi ställer ut allt vad vi har, och varje person får själv välja vad de vill ha med, berättar Britta Gustafsson. Här samsas flera olika temperament och tankar, och vi tycker att det är roligt med en utställning med variation!
Förra året fick Britta nog av att se Ålandsbankens mörklagda fönster, sedan kontoret indragits. Då kom hon på idén att öppna ett litet galleri i lokalen.
– Jag har länge målat tavlor själv, så intresset hade jag från förut. Så jag ringde upp några personer och frågade om de ville vara med och organisera en sommarutställning, och på den vägen är det!
Medlemmar i Almagruppen är Inga Eklund, Ingemo Granlund, Märta Gruner, Britta Gustafsson och Britt Pettersson. Med på utställningen i år finns även gästerna Jenny Nylund, Tor Eklund och Florence Pahlman.
Utställningen är öppen 11-14 måndag, onsdag och fredag juli månad ut samt övriga tider enligt överenskommelse.
Läs mer i papperstidningen!

Ida Kronholm