DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>NY BOK I vår kommer Ålands Marthadistrikt ut med en ny bok som handlar om hållbarhet. Giséla Linde har skrivit texten till boken och koordinator Eva Eriksson har hållit i trådarna för projektet.

Hållbarhet på modet när marthorna gör ny bok

Ålands Marthadistrikt vill förmedla hållbar livsstil genom en ny bok i vår.

Boken ska också få bort stämpeln om att marthor bara är ”tanter”.
Under våren kommer Ålands Marthadistrikt ut med en ny bok med temat hållbar livsstil. Den kommer visserligen att innehålla recept och huskurer men idén bakom boken är att förmedla en rik och hållbar vardag för läsaren.

– Hållbar livsstil är också Marthas slogan,säger Ålands Marthadisktrikts koordinator Eva Eriksson

Idén till boken kom till när Eriksson blev inspirerad av några av de nya svenska tantböckerna där det som förut setts som tantigt blivit trendigt.

– Ordet tant fungerar inte längre därför tänkte jag att man borde göra en liknande men uppdaterad version, säger Eriksson.

Tanken är att det ska bli en inspirationsbok som man kan ha i köket och på soffbordet, inget som man sträckläser. Eriksson säger att de också hoppas locka nya medlemmar och yngre medlemmar genom boken. De vill få bort stämpeln om att marthor bara är ”tanter”.

Eriksson har hållit i trådarna för projektet men behövde någon som kunde skriva, då kom Giséla Linde med i projektet.

För Giséla Linde är hållbarhet bekant sedan tidigare, hon har bland annat skrivit boken ” Lev enklare” som handlar om att hitta ett nytt förhållningssätt till livet.

– Det har varit inspirerande att göra intervjuerna till boken, säger Linde.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!