DELA
Foto: Rasmus Olin<07_Bildrubrik>TOP FEM Magnus Henriksson-Monn och Alloy Yee Shong listar sina top fem favoritlåtar i lördagens e-nyan.

Full fart i ny studio

Även om det finns kvar att göra i Magnus Henriksson-Monns nya studio görs här musik för fullt. För tillfället nya låtar av Alloy Yee Shong, eller Dj TNT som han också kallas.
Sedan förra hösten har Magnus Henriksson-Monn hållit på och byggt i sin nya studio på Neptuniegatan i Mariehamn. Tidigare har han hållit till i Furulund i Geta.

– Det var tillfälligt, det här ska bli en riktig studio, säger Henriksson-Monn

Han har hållit på och både spelat och producerat musik under stora delar av sitt liv. Målet med studion är att han vill att den ska vara något som han själv byggt, planerat och kan spelar in där. För tillfället vikarierar han på Ålands radio också.

– Det har blivit ganska mycket jobb på radion nu så jag har inte hunnit bygga klart studion som jag hade tänkt. Men det är på gång.

Han har producerat musik för många svenska band och artister. Band som Nord & Syd, Peter Björn och John samt ett band från Österrike som heter Velojet.

– De är väldigt stora i Österrike, ungefär som Kent i Sverige.

Mycket av den musik som Henriksson-Monn producerar är indie eller alternativ pop.

– Men det är svårt att sätta det i någon genre, jag tycker om att överraska mig själv när jag gör musik. Ofta tänker jag tvärtom när jag gör något.

Läs hela reportaget i fredagens Nya Åland!