DELA

Folkjazz ska fylla åländska kyrkor

Hon hade väntat hela sitt liv.
I somras kände Johanna Grüssner att hon hittat rätt musiker – och spelade in en jazzig julskiva när andra njöt av solen.
I juli, mitt i den värsta sommarhettan, gick Johanna Grüssner och Stefan Jansson kvartett in i studion för att spela in ”Julstämning i Jazzton”.
– En julskiva tror jag inte att man gör speciellt ofta i sitt liv. Man måste vänta på rätt tillfälle, och för mig handlade det om att hitta rätt musiker för den här typen av musik, vilket jag äntligen har gjort, säger Grüssner.
Men känns det inte lite udda att sjunga Bered en väg för Herran i juli?
– Man får pynta lite i studion, hänga upp glitter och få lite stämning (skratt).
– Det är så det måste gå till. Om julskivan ska komma ut i november så måste man spela in den i juli för att den ska hinna bli klar.
Nästa vecka går skivan i tryck, och i slutet av november ger sig Grüssner och Stefan Jansson kvartett ut på en miniturné i fem åländska kyrkor. Men det var inte planen efter turnén i somras.
– Dagen efter att vi hade bestämt oss för att inte göra några konserter så ringde Ove (Andersson) till mig och sa ”nog sjunger du bra, du borde komma till Åland och göra lite julkonserter”, säger Grüssner.
Läs mer i papperstidningen!

Totte Vesterlund