DELA

Föglökonst i gamla väntsalen i sommar

Den gamla väntsalen vid färjfästet i Degerby är en sevärdhet i sig, en historisk byggnad som drar blickarna till sig.
Sommartid kan förbipasserande också stanna till och öppna dörren till olika utställningar. I år lockar man med fyra Föglökonstnärer. (På bilden Anny Eriksson som är en av utställarna.)
När Nyan tittade in i väntsalen för ett tag sedan fanns ännu inte allt på plats men tillräckligt mycket för att man skulle kunna ana att det kommer att finnas en del att vila ögonen på om man har en stund över innan färjan skall gå eller om man ger sig tid att stanna till innan man åker vidare på Föglö när man kommer med färjan till Degerby.


De ställer ut
De fyra som ställer ut i år är Erik Karlsson, Maja Sundblom, Anny Eriksson och Margita Gustafsson.
Erik Karlsson visar prov på sina välbekanta träsniderier, både större och mindre pjäser. Bland annat visar han sälar och en snidad tavla i form av ett vikingaskepp. Anny Eriksson ställer ut en serie målningar i mindre format, bland annat pasteller.
Maja Sundblom visar skulpturer och en del andra smidesarbeten men också små miniatyrkonstverk. Margita Gustafsson visar en serie med äggkonstverk i tittskåpsliknande inramningar.


Tamfågelsägg
– Eftersom jag fått en del förfrågningar kring äggen så vill jag gärna berätta att det jag använder i mina verk uteslutande är ägg från tamfåglar, vaktelägg bland annat, säger Margita till Nyan.
Utställningen i väntsalen, som pågår hela sommaren, samsas med det turistinformationskontor som öppnades till midsommar.

JAN KRONHOLM

jan.kronholm@nyan.ax

Foto: JONAS EDSVIK

jonas.edsvik@nyan.ax