DELA

Feelgoodband på bion i kväll

Det började med en skilsmässa.
Efter den började Stockholmsreklamaren Hans Täckenström spela bas. Och i kväll kl 19.00 blir svenskfinländska Hans On The Bass den första poporkester på många år som spelar på bio Savoy.
Biografen har använts som konsertlokal tidigare. På åttiotalet spelade de lokala hårdrockbanden Limelight och Eternity på en välgörenhetskonsert. Efter renoveringen och nyinvigningen ordnades en konsert med Bohuslän Big Band under Alandia Jazz i somras.
I afton är Savoys scen bokad för Hans On The Bass som gör en miniturné för att promota sin nya skiva ”Helsinki-Stockholm”. Att bandet spelar på Åland beror inte bara på att Mariehamn ligger halvvägs mellan huvudstäderna, berättar basisten Hans Täckenström.
– I mitt ordinarie jobb som reklamare har jag jobbat med Paf och Posten Åland. För ett halvår sen föreläste jag för Posten Ålands personal på Savoy. Vilken otroligt fin biograf och det skulle vara väldigt roligt att få spela där, tänkte jag. Sen talade jag med föreståndaren Tina (Dahlblom-Landell) som tyckte det lät som en kul grej.
Läs mer i papperstidningen!

Patrik Dahlblom