DELA

Engman turnerar med Alfvengren

Trubadurerna Torbjörn Engman och Susanne Alfvengren ger sig ut på turné i Svenskfinland i mars.
Det här blir femte gången sedan 2004 som Engholm och Alfvengren turnerar tillsammans.
– Det är bara vi, två skärgårdsbor med akustiska gitarrer. Snittpubliken ligger på 120 personer. Det är mest 35-plussare, en rätt så mogen publik, säger Torbjörn Engman.
Susanne Alfvengren slog igenom 1984 med När vi rör varann, som var en cover på Dan Hills Sometimes When We Touch. I fjol deltog hon i den svenska uttagningen till schlagerfestivalen med låten Älskad där du går.
Torbjörn Engman från Kumlinge har gett ut många plattor med egen musik på sitt eget skivbolag.
– Skivförsäljningen går bra på konserterna. Varken Susanne eller jag säljer mycket plattor via butiker. Men när publiken lyssnat på en blir det en omedelbar feedback, säger Torbjörn Engman.

I åländska kyrkor
Före turnén i Svenskfinland gör Susanne Alfvengren några spelningar i åländska kyrkor. Torsdagen den 18 februari uppträder hon i Jomala kyrka, dagen efter i Föglö kyrka och på söndagen, den 21 februari, i Brändö kyrka. Hon kallar sitt program ”När kvällarna ljusnar” efter en ny låt på sin senaste samlings-cd.
– När hon uppträder blir det en helhet av filosofisk karaktär, nästan som en föreläsning varvad med musik. Hon försöker inte skriva någon på näsan utan delar med sig av sin livserfarenhet genom mellanpratet.
Turnén på fastlandet inleds på hotell Kalkstrand i Pargas den 10 mars och avslutas den 28 mars på Bladska gården i Kaskö.

PATRIK DAHLBLOM

patrik.dahlblom@nyan.ax