DELA

En stor ballad om rejäla känslor

Det drar ihop sig till den finska urpremiären av musikalen Katrina på Kuopio stadsteater.
Katrina är teaterns största satsning någonsin och engagerar en ensemble på åttio skådespelare, dansare och musiker.
Med två veckor kvar till premiär har regissören och teaterchefen Lasse Lindeman så fullt upp att han inte hinner vara nervös.
– Det är en jättesatsning och som regissör är det nu min uppgift att få allt samlat till premiären. Men det har gått bra, vi är hoppfulla att det ska gå och vad jag har hört är intresset för föreställningen väldigt stort.


Nyskrivet
Musikalen Katrina bygger inte på den musikteater som tidigare sattes upp på Åland, utan presenterar både nyskriven musik och dramatik. Det är Mika Paasivaara som står för den nykomponerade musiken och Marita Jama för dramatiseringen av Sally Salminens bok.
Båda två besökte Vårdö tillsammans med regissör Lasse Lindeman för ett år sedan, för att få en bild av Sally Salminens miljöer. De blev guidade av Douglas Lindén, vars pappa var kusin med författaren.
På plats fanns också Ingabritt och Karl Segelfält, den förra systerdotter till Salminen och den som förvaltar hennes litterära arv. Alla tre är inbjudna till premiären, men paret Segefält kommer troligtvis inte att kunna medverka. Douglas Lindén har fortfarande inte bestämt sig.
– Det skulle vara väldigt fint att vara på plats, men tråkigt att åka dit ensam, säger han.
Läs mer i papperstidningen!

Sara Othman