DELA

Elever skapade skolkonstverk i stål

Bandklippning av rektor, Gerts Friman, och applåder från en stor skara skolelever.
På fredag eftermiddag invigdes ett skolkonstverk vid parkeringen söder om Kyrkby högstadieskola i Jomala. Några av skaparna fanns på plats för att se skapelsen i stålplåt rest på sin plats.
Skolans bildlärare Tanja Reuter-Lindén berättar att det hela började med att en större grupp inom bildämnet gjorde silhuettbilder av varandra, ljusbilder som projicerades på en vägg, ritades av med krita och sedan klipptes ut ur papper.
När niorna våren 2011 sedan hade sin projektvecka var det en grupp på fem elever som valde att, under ledning av metallkonstnären Sture Ahlström, skära ut några av silhuetterna i stålplåt och skapa det slutliga konstverket. Filip Eriksson, Lucas Eriksson och Emil Thölix fanns på plats vid avtäckningen i fredags och i gruppen ingick också Maria Snellman och Henrik Sandberg.
Skolans slöjdlärare Kristoffer Gottberg har försett plåtsilhuetterna med metallstöd och fästen så att konstverket kunnat fås på plats. Det står nu på ett stadigt betongfundament som kommunen bidragit med.
Läs mer i papperstidningen!

Jan Kronholm