DELA
Foto: Ida K Jansson

”Det har varit fantastiskt bra”

Festivalgeneralen Pier Schmid är nöjd med årets Rockoffestival – hans första som festivalgeneral.

– Känslan när man har gått omkring på festivalområdet är att det är en fantastiskt trevlig stämning bland besökarna, säger Schmid.

I lördags avslutades årets Rockoffestival med världsakten Seeb och fyrverkerier. Pier Schmid gjorde debut som festivalgeneral och är nöjd över årets arrangemang.

– Det har varit fantastiskt bra. Många olika musikaliska inslag med allt från The Boppers till Eva Eastwood till Moneybrother. Känslan när man har gått omkring på festivalområdet är att det är en fantastiskt trevlig stämning bland besökarna, säger Schmid.

Han säger också att de artister som har besökt festivalen har varit nöjda.

– De tycker att Åland är fantastiskt. När de kommer till Mariehamn blir de positivt överraskade av både naturen och över hur skön stämning det är här, säger Schmid.

Nu när festivalen är över ska den utvärderas. Något som Schmid ändå kan nämna direkt att varit en höjdpunkt är ”Summer vibes”-tältet som var nytt för i år på festivalområdet för de minderåriga.

– Det har varit jätteuppskattat. Det är kul när man gör en sådan satsning och att man får positiv feedback på det, säger Schmid.

Läs mer i måndagens Nya Åland!