DELA
Foto: Jonas Edsvik

Ålänningen om Bron: ”Det har ju varit lite hemligt”

Åländska Erik Lönngren är med i sju av åtta avsnitt i den kommande säsongen av tv-serien Bron.

– Det var fantastiskt roligt. Bron är ju en stor produktion som sålts till 180 länder.
Nya Åland berättade i gårdagens tidning att Erik Lönngren synts i trailern för den nya säsongen, som också blir den sista av den internationellt prisade tv-serien.

Det visar sig att det inte är någon liten roll som ålänningen har, och det i en av Sveriges televisions största succéer någonsin.

Hur fick du rollen?

– Jag fick förfrågan om att komma på en provfilmning. Det var hos en castare som jag hade träffat några veckor tidigare i och med en annan produktion. Sen fick jag komma tillbaka på en call back några månader senare innan jag gick veta att jag fått rollen.

Har du filmat för tv tidigare?

– Ja, jag var med i en SVT-produktion som hette Min bror kollokungen för ett par år sedan och sen har jag mindre roll i Morden i Sandhamn som sänds i vår, men det här är helt klart den största tv-produktion jag har gjort.

Har det varit svårt att hålla det hemligt?

– Mina närmaste har vetat om det, men jag har inte velat skrika ut det i offentligheten. Det har ju varit lite hemligt kring produktionen. Har folk frågat så har jag sagt att jag filmat, men inte vad. Nu släpptes första teasern och då syns det ju att jag är med.

Läs mer i onsdagens Nya Åland!