DELA

Degerby ska koka av jazz

I helgen går Degerby Jazz & Blues av stapeln på Föglö. Efter förra årets framgångar är festivalen utökad med en kväll och arrangörerna har stora förhoppningar.
– Vi är taggade till tusen, säger Ove Andersson.
För andra året i rad fylls nu Degerby på Föglö av jazz. Förra årets festival blev en publiksuccé med över 600 besökare.
– Vi är alldeles överväldigade över genomslaget som festivalen fått. Konserterna blev fullsatta, alla som ville kom inte in och när vi har rest runt i Sverige och riket så känner folk till oss på de mest oväntade platser, berättar arrangören Ove Andersson.
Upplägget är fritt och konserter hålls i olika lokaler runt om i hjärtat av Degerby, som Restaurang Seagram, Enigheten och Degerby Mat & Café.
– Det är meningen att besökarna ska mingla mellan ställena, och att det ska bli en livlig stämning runt om i Degerby. Vi kör på ett helhetskoncept med mat, musik och människor. Hela bykärnan ska koka av jazz och mat!
På festivalen spelar flera av banden som förgyllde även förra årets upplaga. Monaco Blues Band kommer från Sverige och återvänder i år med en rykande färsk CD-skiva i bagaget; Jochum Juslin som förra året spelade med sin trio slår sig ihop med Richard Palmer i en gitarrduo, och Johanna Grüssner kommer tillbaka med Ulf Johansson Werre och hans trio för att jazza loss. För Maria Stenberg och hennes Red Beans & Rice Jazz Band blir det dock första besöket i helgen, och förväntningarna är stora.
Läs mer i papperstidningen!

Ida Kronholm