DELA

Dags söka vistelsestipendier

Kulturbyrån vid Ålands landskapsregering meddelar att det är hög tid att göra ansökningar om vistelsestipendium till Eckerö Post- och tullhus samt Källskär.
Ansökan bör vara inlämnad senast måndagen den 15 januari klockan 16.

Gästbostaden i Eckerö består av 2 rum, totalt cirka 50 kvadratmeter, ett sovrum och ett kombinerat arbetsrum/matrum plus pentry, toalett och dusch.

Gästbostaden upplåtes till utövande konstnärer och kulturarbetare inom samtliga konstområden. Vistelse beviljas i regel 1 månad under perioden maj-oktober 2018. Vistelsestipendium söks för hel kalendermånad. Hyra för en månad är 100 euro.

På Kökar Källskär består gästbostaden av en liten stuga om cirka 30 kvadratmeter. Gästbostaden upplåtes till skapande konstnärer och kulturarbetare inom samtliga konstområden under tiden maj till september 2018. Vistelse beviljas i regel 1 eller 2 veckor under perioden maj-september. Vistelsestipendium söks för hela veckor.

Ansökan kan göras elektroniskt på svenska eller genom att fylla i och skicka in en ansökan på engelska. För mer information: www.kultur.ax.