DELA

Bussresa arrangeras till Katrina i Kuopio

Några damer har på privat initiativ bokat en buss och 25 biljetter till musikalen Katrina och därtill ytterligare en teaterföreställning följande kväll, ”Kultalampi”. Båda föreställningarna visas på finska.
Resan till Kuopio sker den 13 till 15 april och priset väntas ligga runt 300 till 350 euro.
Intresserade hör av sig till Raija-Liisa Eklöw på telefon 35525 eller eklow@aland.net. q


Grafikkollegor
träffas i Finström

Torsdagen den 16 februari klockan 18.30 till 20.00 finns det möjlighet att bekanta sig med samlingsutställningen ”Grafik” och den grafiska tekniken i Finströms bibliotek. Några utställare finns på plats och berättar om hur deras tryck kommit till. Samtidigt kan du som redan håller på med grafik träffa ”kollegor” och utbyta erfarenheter, meddelar man i ett pressmeddelande. q

Litteratursupén
är redan slutsåld

Biljetterna till litteraturdagarnas supé den 24 mars är slutsålda.
– Men det kan löna sig att ställa sig på kölistan. Ibland kommer biljetter tillbaka, skriver projektledare Isabella Sarling i ett pressmeddelande.
Till fredagen kvällsprogram den 23 mars finns ännu biljetter kvar. q

Folk nöjda med
kulturåret i Åbo

Året som Europas kulturhuvudstad i Åbo fick gott betyg av finländarna. Hela 87 procent av alla som deltog i evenemangen under året ansåg att upplevelsen var positiv, skriver FNB.
Nästan två tredjedelar av Åboborna säger att atmosfären i Åbo har blivit bättre tack vare kulturåret.
Kulturhuvudstadsåret i fjol ökade intresset för Åbo i hela landet eftersom det sågs som ett gott skäl att resa dit. 59 procent av de tillfrågade sade att kulturåret ganska eller väldigt mycket påverkade beslutet att resa till Åbo. Ännu viktigare var att träffa släktingar och bekanta.
På tisdagen offentliggjordes den femte och sista enkäten om kulturåret i Åbo. Enkäten, som gjordes av Taloustutkimus, besvarades av inemot 2500 finländare i januari. q

Angry Birds
siktar på en miljard

Mobilspelet Angry Birds flyger över till Facebook, skriver FNB. Spelet var 2011 års mest nedladdade mobilapplikation i världen, och med en Facebook-version som lanserades i Jakarta på tisdagen siktar man på en miljard användare.
Platsen var väl vald – Jakarta är världens Facebook-tätaste stad, med över 17 miljoner konton.
Angry Birds, utvecklat av företaget Rovio, har laddats ned över 700 miljoner gånger sedan 2009. q