DELA
Foto: Jonas Edsvik

Buktalare breddar repertoaren

Trollkarlen Beppino il Mago, också känd som Beppe Lindström, 15 år, har premiär för sin nya föreställning ”Magiska ögonblick” på Klippan i Sund på söndag.

Att det blir just på Klippan och just nu hänger ihop med Sunds kommuns 700-årsfirande.

Beppe Lindström debuterade som magiker i fjol, med föreställningen ”Medeltidskonster” på Kastelholms slott följd av en turné i skärgården.

Arbetet med den nya föreställningen har pågått sen början av året. I år får publiken bland annat se buktaleriversioner av svenska melodifestivalklassiker.

Beppe jobbar hela tiden på en repertoar med tricks och buktalargrejer som han kan blanda enligt behov.

Intresset för trolleri väcktes när familjen bodde i Sverige. Beppes pappa Daniel Lindström turnerade med den gotländske magikern Elias Trollkarl, som också har uppträtt på Åland.

– Jag blev väldigt imponerad, minns Beppe Lindström.

– När vi flyttade till Åland fick jag tag i en bok där jag hittade ett trick om buktaleri, och så började jag med det. Trolleriet hade jag nosat mig in på hela tiden. Men jag var litet för ung och hade inte den rätta tekniken. Sen hade jag en leksakstrollerilåda och gjorde några rörelser… och där satt det.

Om någon frågar dig hur du gör ett trick, berättar du det då?

– Nej, det förstör tricket. När du ser någon göra ett bra trick tänker du ”wow”. Men om man förstår hemligheten tänker man bara ”jaha”.

Bästa testpubliken

Regissör och bollplank är Beppes pappa Daniel Lindström.

Manuset till den här föreställningen har Beppe gjort själv. Han utgår från tricket, bygger på det med repliker och testar dem på Daniel. Arbetet går fram och tillbaka mellan de två tills de känner att tricket och presentationen fungerar.

Sen testar Beppe materialet på en kritisk testpublik, sin mamma och sina tre yngre systrar.

– De är väldigt bra att ha som testpublik för de är ärliga. När de ser minsta lilla misstag reagerar de direkt, säger Daniel Lindström.

Det blir flera föreställningar på Åland i år, och möjligen också på fastlandet. Det blir flera föreställningar på Åland i år, och möjligen också på fastlandet.
Premiär för ”Magiska ögonblick” blir det på Klippan i Sund Finby på söndag kl. 18. Den rekommenderas från 6 år.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp