DELA

Bryggdans på Vårdö lockade stora som små

Vinden står stilla och solen gassar på vårdöborna. En sommarkväll som denna är som given för bryggdans.
I fredags var det bryggdans på Vårdö Vargata. Öbor och turister samlades för att ta del av musik, dans, kafé, lotteri, loppis och roddtävling. Somliga kom med båt och andra landvägen. Vid Vargata har även ett nytt Kafé öppnat som fick servera kunder under kvällen medan Simon Påvals och hans mamma Helena stod för musiken.

– Det var meningen att mitt band skulle spela men alla medlemmar blev sjuka så jag ringde min mamma som alltid är ett säkert kort. Vi har spelat ihop så länge jag kan minnas och vi har roligt när vi spelar, säger Simon Påvals.

För två år sedan ordnades samma dans och då kom runt 400 personer. Arrangörerna Göran Abrahamsson och Fanny Sjögren tror på lika mycket besökare denna gång.

Michelle Häggblom och Lilan Abrahamsson är några av de som har tagit med loppis bord och säljer olika saker. Senare ikväll ska de dansa.

På bryggdansen ordnades även en roddtävling mellan byarna. Varje by hade ett eget lag som skulle tävla mot varandra genom att se vem som kunde ro en sträcka snabbast.

Unga och gamla kom för att få dansa och en av de yngre var Jennifer Nordberg, 10 år från Lövö.

– Jag älskar att dansa, och har varit med min familj på många danser.

När solen sakta gick ner började gästerna dansa och det rådde ingen tvekan om att de alla trivdes.