DELA
Foto: Jonas EdsvikSCENKONST Johanna Österman inspirerades av det amerikanska post hardcore-bandet Pierce The Veil som hon såg i Stockholm. Musikerna på miniatyrscenen är gjorde av metalltråd.

Brett utbud på lyceisters konstsalong

”Fri form” är temat för årets vårsalong på Ålands lyceum.
Ett fyrtiotal bildkonstelever visar i sina arbeten hur bred utbildningen är. Att den också kan öppna dörrar till många utbildningar på högre nivå – design, foto, eller arkitektur – är klart.

Bildkonstlektorn Olle Törnqvist beskriver en studiekultur som bejakar kreativiteten. Eleverna ger i ord och handling uttryck för en framtidstro.

– Man tror att man kan leva på det här.

Och föräldrar säger inte längre ”välj något annat” när barnen vill studera konst.

Bland utställarna finns Johanna Österman som har inspirerats av rockmusik när hon gjort en miniatyrscen av styrox och papper. Figurerna på scenen är skapta av metalltråd. Bandet heter Pierce The Veil och spelar ”post hardcore, litet screamo” säger Johanna Österman. Hon siktar på konst- eller musikstudier på högskola efter gymnasiet.

Vernissagen är på onsdag kl. 18-20. Utställningen hänger i lycéets korridorer till den 15 maj och är öppen för allmänheten. Besökare som vill ha guidning kan kontakta Olle Törnqvist som ställer upp i mån av möjlighet.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!