DELA

Bilderbok utan bok

Detaljrika akvareller om allt mellan himmel och jord barn kan tänka sig att göra när de blir stora. Målningar som tillsammans är en bilderbok i sig.
Malin Enros premiärutställningen lovar gott.
Malin Enroos är 22 år och kommer ihåg vad hon som barn drömde om att göra bara hon blev vuxen. De drömmarna plus några som inte just hon har haft finns nu i sjutton färgglada leendeframkallande akvareller som ställs ut under namnet ”När jag blir stor” på Galleri Fäktargubben till och med 5 maj.
– Det är mitt slutarbete från serie- och bildberättarprogrammet vid Högskolan i Gävle. Jag sökte till den just för kursen ”bilderbok för barn”, berättar Malin.
Mariehamnstjejen Malin har alltid tyckt om att teckna. Hon har gått Bild- och formskolan, och lärt sig modellteckning på Medis, och efter studentexamen valde hon den tvååriga utbildningen i Gävle.
Hennes bilder är detalj- och fantasirika. Djur ingår i nästan alla, och speciellt hennes finurliga katter dyker upp där man minst anar det, precis som riktiga katter.
– Jag gillar djur, det märks väl.
Jodå, målningen ”Hundpensionat” är verkligen en dröm för vilken liten eller stor djurälskare som helst. Ju längre man tittar på den och de andra tavlorna desto mer finurliga detaljer upptäcker man. Malin har inte bara sinne för detaljer utan också för humor.
Utställningen pågår från 11 april till 5 maj, och vernissage är det torsdagen den 12 april klockan 18.
Läs mer i paperstidningen!

Anne Sjökvist