DELA

Bastuniter kallade på förstärkning

Instrument i all ära, men på Musiknörderidagen på Pub Bastun i lördags fick förstärkarna lysa starkast.
– Förstärkaren är en del i hela kedjan, från gitarrsträngarna ända ut i högtalarna, säger Kurt Lindbom som är initiativtagare till mässan.
Variationen är stor. På Pub Bastuns musiknörderidag finns allt att tillgå när det gäller elgitarrer och förstärkare. Från hembyggda kontruktioner och egendragen el till riktiga vintagepärlor.
En av dem som bygger eget är Guy Dannström som tillverkar egna elgitarrer. Han har med sig ett exemplar att visa upp som han har byggt av en köpt hals och en kropp som han själv har gjort av åländsk al.
Förutom Guy Dannströms egenbyggda alster fanns det även en hel del vintagegodbitar på Pub Bastun i lördags.
Bland annat en Fender Telecaster elgitarr som sken som en sunburstfärgad juvel bland hårdrockarsvallen. Men bland förstärkarna fanns en klart lysande stjärna som arrangören Kurt Lindbom inte var sen med att presentera. En Vox AC30, samma typ av förstärkare som bland andra The Beatles använde sig av under sina glansdagar.
– Den tillverkades på 1960-talet och är en riktig legend. Den heliga graalen bland förstärkare kan man säga, säger Kurt Lindbom som också har en egenbyggd förstärkare med sig till mässan.
– Jag har tillverkat chassit i trä och min vän Kurt Jansson har dragit elen i den.
Läs mer i papperstidningen!

Carin Karlsson