DELA

Barnens målarkoloni igång för tionde året

Är du minst åtta år och vill lära dig att måla med akvareller har du chansen i morgon.
Barnens målarkoloni börjar i Önningebymuseet i Jomala, och i vanlig ordning är det Raina Clemes som instruerar.
– När man målar med vattenfärger lever pigmenten sitt eget liv, men vi kan lära oss att styra processen. Det blir extra tydligt hur pigmenten arbetar när man målar med proffsmaterial på bra papper. Under kursdagarna får man insikt i akvarellmåleriets mysterier, säger Önningeby hembygdsförenings ordförande Kjell Ekström.
Det är tionde året i rad som barn och vuxna erbjuds möjligheten att lära sig måla med akvareller och använda sig av äkta konstnärsmaterial av hög kvalitet.
– Vi är glada över att kunna erbjuda den här populära barnverksamheten även i år. Folk hör av sig och frågar efter om det ska bli någon målarkoloni och många återkommer år efter år, säger Kjell.
I kursavgiften ingår vägledning av Raina Clemes, material samt saft och kaka. I år kommer akvarellverkstaden att hålla till i samlingssalen på Önningebymuseet och om vädret tillåter så kan en del av verksamheten även ske utomhus.
Man kan välja att delta en eller flera dagar, och för att vara säker på att få en plats så kan man förhandsboka på museet. Kurserna pågår från 12.00 till 15.00 tisdag till torsdag den 16-18 och 23-25 juli.

Ida Kronholm