DELA
Foto: Jonas Edsvik

Bakfickan öppnade litteraturdagarna

Litteraturföreningens egen kväll under litteraturdagarna, Bakfickan, har hittat sitt format.

Publiken har också hittat Bakfickan.
Det var fullsatt i går kväll då Litteraturföreningens evenemang Bakfickan drog igång litteraturdagarna. Genom åren har evenemanget hittat sin plats på torsdag kväll och fungerar som startskott för den litteraturtunga helgen.

Fokus ligger på de åländska författarna och den åländska litteraturen, ursprungligen för att just de lokala förmågorna inte alltid rymts med under bibliotekets arrangemang.

Under kvällen framträdde bland annat författaren Sonja Nordenswan som pratade om sina böcker och museipedagogen Mari Stefansdotter som berättade om konstböcker för barn.

– Vi har ofta känt oss lätt mossbelupna i styrelsen då vi valt ut programmet, men ikväll har vi med oss två representanter från den nya generationen, sa kvällens ”komframochsäg” Ann-Louise Fogelberg.

Representanterna var Jorunn Lavonius och Norah Lång som framförde en diktkavalkad delvis med hjälp av strulande teknik.

– Vad vill ni av oss, den nya generationen? Vi har mobiler och datorer med upp på scenen och tekniken funkar inte alltid, trots att vi är unga, sa de.

De skriver en gemensam dagbok på ett dokument i Google Drive, de kommunicerar via Snapchat och flirtar med hjälp av Facebook. Deras dialog var en hyllning till vänskapen, varandra och systerskapet.

Läs mer i fredagens Nya Åland!